Coaching

Wat is coaching?

Coaching is een communicatiemodel, een manier om inzicht te krijgen in jezelf. Dit in de ruimste zin van het woord.

Wie ben jij?
Wat wil je?
Wat wil je niet meer?
Wat kun je niet loslaten?
Wat doet jou pijn?

Je krijgt inzicht in je eigen verantwoordelijkheid en wat jij allemaal in de hand hebt en dus ook kunt veranderen. Niemand is kapot, ook al heeft iemand jou dat misschien wijsgemaakt.

We leven voor 93% volgens de programmering van ons onderbewustzijn, die we gekregen hebben van onze omgeving tussen onze 0 en 7 jaar. Deze omgeving zijn ouders, grootouders, broers/zussen, leerkrachten… iedereen die met ons in contact kwam als kind.
Dit hebben we nodig, want zo leren we praten, lezen, aankleden, tanden poetsen… Zo leren we nieuwe gewoontes aan, de meeste dingen moeten we zelfs niet aangeleerd worden, maar nemen we gewoon over van onze omgeving.
Naast onze gewoontes worden ook overtuigingen doorgegeven. Overtuigingen over onszelf en de wereld.
bv. Ik ben niet goed genoeg.
bv. Het leven is lastig.

In coaching gaan we op zoek naar welke belemmerende overtuigingen er gestockeerd zitten in jouw onderbewustzijn, om die vervolgens te vervangen door een nieuwe overtuiging die jou vooruit helpt in jouw leven. Die jou helpt om je opnieuw goed in je vel te voelen.

Je leert bewuster en positiever in het leven te staan.
Je leert om jezelf goed genoeg te vinden.
Je leert om te gaan met de innerlijke criticus (aka onze ego-trut) die je zo vaak naar beneden haalt.
Je leert om de dingen niet persoonlijk te nemen en je niet aan te trekken van wat anderen van jou denken.

Een coach gelooft in jou en leert je opnieuw geloven in jezelf. Een coach denkt mee met jou en leert je hoe je grenzen kunt stellen. Een coach houdt jouw doel vast voor jou, zodat je verder gaat in de richting van die droom, ook op de moeilijke momenten.
In coaching zet jij als coachee de stappen, dat kan de coach niet doen voor jou, maar als coach sta ik naast je en geloof ik in jou.

 

Persoonlijk coachingtraject (individueel)

Indien jij dieper wil ingaan op jouw persoonlijke obstakels en op de kortst mogelijke tijd de grootst mogelijke verandering teweeg wil brengen, kun je opteren voor een persoonlijk coachingtraject.

Losse sessies worden niet gegeven aangezien dit niet werkt. Jouw onderbewustzijn heeft tijd nodig om mee te kunnen met de nieuwe jij. De trajecten duren minimum drie maanden, zodat we een blijvende diepgaande verandering teweeg kunnen brengen.

Deze sessies duren ongeveer 1u15min, waarna je met nieuwe inzichten vertrekt en perfect weet wat je te doen staat tegen de volgende sessie. Het draait immers om de stappen die je zet tussen de sessies door.

Vooraleer we met een traject beginnen, word je uitgenodigd voor een intakegesprek van een uur. Dit is steeds gratis en vrijblijvend.
Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar zodat we weten of jij je goed voelt bij mij als coach en omgekeerd. Dit is essentieel willen we een succesvol coachingtraject realiseren. We kijken of de verwachtingen die je hebt van mij als coach haalbaar zijn en of coaching de beste manier is om jou verder te helpen.

Aan het eind van de intake wordt er beslist of we verdergaan of niet.

Boek een kennismakingsgeprek

Weet je niet zeker of dit bij jou past? Of wat een coachingtraject voor jou kan betekenen?

Boek dan hieronder jouw gratis en vrijblijvend intakegesprek of mail naar charlotte@harmonyfromwithin.be