Wat is coaching?

Coaching is een communicatiemodel, een manier om inzicht te krijgen in jezelf. Dit in de ruimste zin van het woord.
Wie ben jij? Wat wil je? Of wat wil je niet meer? Wat zijn je dromen? Wat houdt je tegen? Wat kun je niet loslaten? Wat zijn jouw valkuilen, kwaliteiten en talenten?
Je krijgt inzicht in je eigen verantwoordelijkheid en wat jij allemaal in de hand hebt en dus ook kunt veranderen.

We leven voor 93% volgens de programmering van onze onderbewuste geest, die we gekregen hebben van onze omgeving tussen onze 0 en 7 jaar. Deze omgeving zijn ouders, grootouders, broers/zussen, leerkrachten... iedereen die met jou in contact kwam als kind.
Dit heb je nodig, want zo leer je praten, lezen, aankleden, tanden poetsen... Zo leer je nieuwe gewoontes aan, de meeste dingen moet je zelfs niet aangeleerd worden, maar neem je over van jouw omgeving.
Naast onze gewoontes worden ook overtuigingen doorgegeven. Overtuigingen over jezelf en de wereld. 

In coaching gaan we op zoek naar welke belemmerende overtuigingen er gestockeerd zitten in jouw onderbewustzijn, om die vervolgens te vervangen door een nieuwe overtuiging die jou vooruit helpt in het leven. 

Je leert bewuster en positiever in het leven te staan. We gaan op zoek naar jouw dromen en hoe je die kunt bereiken, hoe "onmogelijk" ze het op het eerste zicht ook lijken.
Een coach gelooft in jou en leert je opnieuw geloven in jezelf, in je vertrouwen en kracht te staan. Een coach denkt mee met jou en leert je hoe je grenzen kunt stellen. Een coach houdt jouw hoogste goed en droom vast voor jou, zodat je verder gaat in de richting van die droom, ook op de moeilijke momenten.
In coaching zet jij als coachee de stappen, dat kan de coach niet doen voor jou, maar als coach sta ik naast je en geloof ik in jou en jouw droom.

We zijn in het nu en werken aan jouw toekomst. Het verleden laten we waar het is, tenzij het noodzakelijk is een punt aan te halen om verder te kunnen gaan.

 

Wat is coaching niet?

Coaching is geen koffieklets, geen therapie, geen advies.