Eraan beginnen!

IMG_2100

Wat heb ik hierover ook m’n hoofd gebroken en m’n ego voelen opkomen! Toen ik voor het eerst het idee kreeg om life coach te worden, kwam onmiddellijk dat stemmetje op die zei “dat ga jij toch niet kunnen”. Aaah daar was het ego, het duiveltje in me die me naar beneden haalde. Inderdaad, er was geen referentie in het verleden die wees op ervaring als coach. En dat voelen we bij elk nieuw idee die we willen gaan doen. Als we geen referentiepunt hebben in ons verleden, denken we veel te vaak dat we het nooit zullen kunnen. Maar hoe word je goed in iets? Juist ja, door het te doen!

Stel je voor dat een peuter die pas begint lopen na de eerste stapjes en enkele keren vallen zegt: “hmmm, dit is precies niets voor mij, ik geef het op”. Nee, dat peutertje heeft ook geen referentie in z’n verleden over hoe hij leert lopen. Maar hij zet door en probeert opnieuw en opnieuw.

De reden dat we niet verder geraken is dat we al opgeven voor we goed en wel begonnen zijn of er zelfs helemaal niet aan beginnen!
Je hoeft niet de expert te zijn als je eraan begint, maar om ooit die expert te worden, moet je ergens beginnen…

Dus begin eraan, wat je droom ook is. Dit moment, hier en nu, is je nulpunt, je startpunt!

Leave a Comment